Jdi na obsah Jdi na menu
 


Různé jiné recepty

Zde budou recepty, co se do ostatních rubrik nedají dát

 

Českolipské kládky.

(kviteček1)

Nakrájíme cibuli, na hranolky syrové brambory, to samé mrkev, celer, petržel, přidáme maso (jakékoliv), nebo i salám, sůl, pepř a v míse vše promícháme, přidáme Bobkový list, Nové koření (to si dávám do sítka), přidáme česnek na kolečka dle chuti, promícháme a dáme do velkého pekáče a přidáme půlku másla a necháme péct za občasného míchání, až do měkka, nakonec polijeme Kysanou smetanou a necháme dojít v troubě.

Dobré chutnání!!!!!

Hubečník – čili hubník...

(skalda66)

Mísa očištěných a pokrájených na kousky hub, klasické hříbky, sůl, pepř mletý, může být i drcený kmín, 4 vejce, 4 namočené na kousky housky, na drobno pokrájená menší cibule, menší na hrubo nastrouhaná mrkev, vše se promíchá, zapotřebí strouhanka k případnému zahuštění těsta a mléko k případnému naředění (dle potřeby) a propracuje v šišku a dá do většího pekáčku vymazaného tukem (sádlo, máslo, olej) a přiklopí a dá péci do vyhřáté trouby na cca 150 stupňů a peče se do oranžova. Naporcované na talířích se posype nastrouhaným sýrem a podle chuti se může posypat i nastrouhaným křenem

Dobrou chuť!!!!!!!

Samokvasné zelí

(kvitecek1)

Nastrouhané zelí smícháme se solí a kmínem, smícháme a naplníme do zavařovacích sklenic a zavíčkujeme. Potom necháme šest dnů v teple, víčko se nafoukne a pak splaskne a tím je to zavařené. Dáme do chladu a pak už máme pochoutku na cokoliv.

Nechte si chutnat!!!!!!